Med stolthed præsenterer jeg den første Junior Winner opdrættet af Marsini's. Tusind tak til Gitte, fordi du har showet ham så flot.

DK Marsini's Sundance Kid, JW

 

Vi er en lille familie, samt vores dejlige katte. Vi bor i det skønne Vestsjælland i et lille bindingsværkshus med stråtag, som vi flyttede ind i januar 2006.

Vores stamnavn fik vi først i 2005, men jeg er vokset op med katte hele mit liv. Min mor startede med at opdrætte perserkatte da jeg var helt lille, så hel nybegynder vil jeg ikke betragte mig som. Jeg har stort set altid haft mindst en perser, men har ikke før i sommeren 2005 haft lysten til at opdrætte katte. Det tog for alvor fat efter vi havde fået en tortie-van exotic hunkat fra min mor og så senere en rød perser hankat, ligeledes fra min mor. Vi valgte at lade dem få et kuld killinger sammen og så var vi fortabte.

Vores katte er nøje udvalgte ud fra nogle kvaliteter, som vi mener er vigtige for en god standard. Det vi søger er at opdrætte sunde racetypiske persere og exotics med et godt temperament.

Vi arbejder med linier fra kendte opdrættere, Ocalicos, Brannaway,Harwood, Ghattas, Validian, Joleigh, Sharamka, Boberan og mange flere. Stamtavlerne på de enkelte katte kan ses ved at trykke på linket under hver.


Vores mål er at killingerne har et rundt kraftigt udtryksfuldt ansigt, med store runde øjne, små og velplacerede ører og en kraftig pande med et godt stop. Alle de kvaliteter der giver det vidunderlige åbne udtryk, som er kendetegnet en god perser eller exotic. Ligeledes ønsker vi en kort copy krop med gode kraftige benstammer.  Alle disse kvaliteter hele tiden med opmærksomhed på killingernes helbred.
 

 . . .* . . . . . .* . . . . . .* . . .
 

Vi opdrætter kun på katte, der er testede fri for PKD eller hvor begge forældre er testet fri for PKD. Vores mål er, at alle vores katte skal være DNA testede for PKD og vi har nået dette mål. Ved udgangen af november 2006 vil alle vores katte være testede, så vi kan kalde os 100 % negativ for PKD. Nye katte vil herefter blive testet hurtigst muligt og inden de indgår i avl. Vi er ligeledes begyndt at teste alle vores katte for blodtype.

Alle vores katte er nøje udvalgte, så vi mener, at de kan være grundlaget for et overvejet avlsprogram. De er hovedsageligt importer.

Vores katte lever som en vigtig del af vores familie (ingen bure). De er hovedsageligt vores højt elskede kæledyr og livsledsagere. Vores killinger fødes i vores stue eller soveværelse og er i hænder fra første dag og når de er klar til at rejse hjemmefra er de velsocialiserede og vant til mennesker,hund og andre katte. Ingen killing rejser hjemmefra før de er mindst 12 uger gamle og vil da have fået ormebehandling, være vaccinerede og hvis de skal bruges i avl mikro-chippede. Alle killinger er udstyrede med en FIFé-godkendt stamtavle.

Jeg har fulgt og bestået alle 4 moduler og er nu:
 

Felis Danica Diplomopdrætter 2014

 

Herudover har jeg gennemført alle 3 Pawpedskurser:

  

 

For at have et langsigtet avlsprogram på egen hånd, er det nødvendigt at have mindst 35 hanner og 100 hunner til avl i hver generation, ellers vil dine katte få problemer pga. indavl. Det er unødvendigt at sige, at dette er alt for mange katte for én opdrætter at have. Dette betyder, at vi er nød til mere eller mindre at samarbejde. I dit arbejde med racen, er du påvirket af, hvad andre opdrættere gør, fordi du før eller siden er tvunget til at købe katte eller parringer fra andre opdrætter, som selv også køber katte eller parringer hos andre opdrættere. Uanset om vi kan lide det eller ej: "Så har vi racen i fællesskab".
- af Ulrika Olsson.

  

Whoever gossips to you, will Gossip about you. - Spanish Proverb